Skal du bruge Augmented Reality på din webshop?

Skal du bruge Augmented Reality på din webshop?

Augmented Reality kom for alvor på alles læber da Pokémon GO gjorde sit indtog i 2016. Siden da er teknologien blevet en større og større del af vores hverdag. Hvis du eksempelvis bruger Snapchat er det sandsynligt, at du hver dag stifter bekendtskab med teknologien. Derudover dukker AR også op i mange andre sammenhænge hele tiden, og integrationen mellem dem virkelige og digitale verden bliver kun større. Derfor er det også oplagt at spørge sig selv som shopejer, om AR kan være en teknologi der giver mening at benytte sig af. Shopify

 

Giver det mening at bruge Augmented Reality i din webshop?

Om det giver mening for dig at benytte dig af AR kommer i mange tilfælde an på, hvad du sælger. Hvis du eksempelvis sælger telefoner er det nok ikke det mest oplagte. Hvis du derimod sælger møbler eller make-up giver det bedre mening at investere i teknologien. Med andre ord vil produkter, der er meget visuelle i omgivelserne være mere oplagte end andre. Derfor har vi også set, at nogle af de brancher, der først er gået med på AR-bølgen beskæftiger sig med netop de produkter.

Eksempler på virksomheder, der bruger AR til at forbedre kundeoplevelsen

IKEA Place – se møblerne i dit hjem via telefonen

Et go-to eksempel på Augmented Reality til at forbedre kundeoplevelsen er IKEA. Med deres app, IKEA Place, kan du nemlig se møblerne i din stue inden du køber dem. Det gør det muligt at shoppe møblerne hjemmefra og bedre vurdere, hvordan de vil se ud i dit hjem. Du kan se en video, der demonstrerer det her:

Dulux – Vælg malingen hjemmefra

Hvis du selv har prøvet at skulle male et rum eller lignende ved du, hvor besværlig processen kan være med at finde den rigtige farve. Den proces har Dulux valgt at digitalisere således, at du hjemmefra via deres app kan se farverne på din væg inden du bestiller dem. Processen kan måske ikke helt erstatte de fysiske farveprøver, men det kan hjælpe i beslutningsprocessen og til at indsnævre behovet hos kunden.

 

Pure Cycles – Se din kommende cykel

Pure Cycles er også en virksomhed, der har valgt at satse på AR til at sælge deres produkter. I nedenstående video kan du høre lidt mere omkring deres valg og proces.

Udover at give potentielle kunder muligheden for at kunne undersøge cyklen helt nede i detaljen kan det også rydde spørgsmål af vejen til kundeservice såsom hvor meget cyklen vil fylde mv.. Kunder kan således selv se, hvor meget den vil fylde i lejligheden, skuret og lignende.

 

Hvordan ser fremtiden ud med Augmented Reality på web?

Det er stadig early days, så det er svært at spå om præcis, hvordan teknologien bliver brugt i fremtiden. Sikkert er det dog, at teknologien bliver mere og mere udbredt. Derfor er det et godt tidspunkt at komme i gang, hvis du har et produkt, som kan have gavn af at blive vakt til live digitalt.

Hvad koster det at implementere AR på din webshop?

Som med meget andet digitalt er det svært at sætte en fast pris på, hvad det koster at implementere teknologien i din webshop. Det er dog formentlig en investering, der hører til den dyre ende, hvorfor det skal overvejes, hvorvidt der er andre projekter, der giver mening først. Prisen på at implementere AR på din webshop vil afhænge af en række faktorer såsom:

 • Hvor mange forskellige produkter det skal implementeres på
 • Hvilket webshopsystem benytter du
 • Kan du få 3D-filerne leveret eller skal du have dem tegnet selv
 • Hvor avanceret skal oplevelsen være

Ovenstående er alle punkter, der har indvirkning på prisen. Det er fint muligt at starte i de små og udvide oplevelsen når du har testet af om det er noget der kan give noget.

Hvordan kommer du i gang med at bruge AR på din webshop?

Hvis du har besluttet dig for at komme i gang med Augmented Reality på din webshop er der flere ting du skal have styr på. Afhængig af det webshop system du bruger vil det være mere eller mindre ligetil og der vil være forskellige krav til de ting der skal gøres. Eksempelvis kan typen af 3D-filer der skal bruges variere fra system til system ligesom du skal sikre dig, at du i det hele taget kan få fat i 3D-filer. Det bedste sted at starte vil være at tage fat i din leverandør ift. 3D-filerne og din webshopudvikler ift. de krav der er til dem. Hvis du ikke har en shopudvikler, der har erfaring med 3D-filer og 3D-setup kan vi anbefale at du tager fat i vores søstervirksomhed, Pandi Web, som bl.a. har designet og udviklet møbelkonfiguratoren for Muuto her.

Ovenstående var en indledning til, hvad Augmented Reality kan bruges til på webshops og tips til, hvordan I selv kommer i gang med jeres eget AR-projekt.

 

Hjælp
Resultater
Kontakt os

  Dit navn (valgfrit)

  Din E-mail

  Din besked

  Vedhæft fil

  Tak for din henvendelse.
  Beskeden er nu sendt.
  Vi vil vende tilbage hurtigst muligt